Samuel Eto'nun Şike Konuşması Sızdı!

Kamerun Futbol Federasyonu Başkanı Eto'nun Victoria United'ın lig atlaması için yaptığı konuşma sızdı.

PAYLAŞ

Eski futbolcu Samuel Eto’o, şike iddiaları ile gündeme geldi. Kamerun Futbol Federasyonu Başkanı da olan Eto’o’nun bir takımın lig atlaması için takım başkanına söz verdiği ortaya çıktı. 

Maçları manipüle etti

L’Equipe tarafından aktarılan bilgilere göre eski Barcelona yıldızı Samuel Eto’o’nun adı şike iddialarına karıştı. Kamerun Futbol Federasyonu Başkanı olan Eto’o’nun Kamerunlu futbol takımı Victoria United FC için maçları manipüle ettiği öne sürüldü. 

Başkan ile konuşmaları sızdırıldı

Şike iddiaları ile gündeme gelen Samuel Eto’o’nun Victoria United FC Başkanı Valentine Gwain ile yaptığı telefon konuşması sızdırıldı. Sızdırılan ses kayıtlarında iki başkanın Victoria United’ın ligdeki durumu hakkında konuştuğu duyuldu. Ekibin başkanı Gwain ise bir hakemin takıma zarar verdiğinden ve bu yüzden üst lige yükselmenin zor olacağından bahsetti.

"Rahat ol, hakemi devre dışı bırakacağım"

Geçtiğimiz ocak ayında gerçekleşen konuşmaların devamında ise Samuel Eto’o takım başkanına rahat olmasını ve Victoria United’ın birinci lige çıkması gerektiğini söyledi. Eto’o, kaydın devamında sözlerine şu şekilde devam etti: “Üç puanı size vereceğiz ve hakemi de uzaklaştıracağız. Ama en azından Kamerun’a dönmüş olayım. 4 Ocak’ta ofiste görüşürüz. Her neyse, hakemi devre dışı bırakacağım ve etkisiz hale getireceğim"

Victoria United kısa sürede 2 kez lig atladı

Ocak ayına ait olduğu iddia edilen konuşmalardan yalnızca birkaç ay sonra Victoria United birinci lige yükseldi. Bu, ekibin birkaç yıl içinde yaşadığı ikinci lig yükselişi oldu. Nisan ayında lig atlayan takım, 2020 yılında ikinci lige çıkmıştı. Eto’o o zaman da görevdeydi.

Eto’o Inter Milan oyuncusundan kurtulmak istedi

Geçtiğimiz günlerde eski başkan yardımcısı Henri Njalla Quan, Samuel Eto’o hakkında yaptığı açıklamalar ile gündeme geldi. Quan, Eto’o’nun milli takımda forma giyen 27 yaşındaki kaleci Andre Onana’yı bilerek yedek kulübesine aldığını iddia etti. Quan, “Eto’o’ya kalecimiz Onana’nın milli takımdaki geleceğini sordum. O ise bana çocuğun kariyerinin bittiğini ve Onana’nın kulübü Inter’e gönderdiği mektubun çocuktan kurtulmak hakkında olduğunu söyledi. Nasıl bu kadar dar kafalı olabilir? Onana’dan ne olursa olsun kurtulmak istedi" dedi.

"Teknik direktör bile Eto’o’dan bunaldı"

Cadena Cope'ya açıklamalarda bulunan Henri Njalla Quan, Eto’o’nun milli takımdaki futbolcuları sürekli bunalttığını şu sözlerle açıkladı: "Milli takımın yıldızları, futbolcuyken yıldız olan ve yönetici olarak da yıldız kalmaya devam etmek isteyen biri tarafından bunaltılıyor. Eto’o tüm toplantılarda, tüm eğitim oturumlarında hazır bulunuyor. Teknik Direktör Rigobert Song bile Eto’o’nun her yerde bulunmasından dolayı bunalmış durumda"

Türkiye’de de forma giydi

Şike iddiaları ile gündeme gelen eski futbolcu Samuel Eto’o futbol kariyeri sırasında Türkiye’de de forma giydi. 2015’te Antalyaspor’a katılan Eto’o 2018’de Konyaspor’a transfer oldu. Konyaspor’un ardından 2019’da ise Katar SC’ye katılan Eto’o burada futbol kariyerini sonlandırdı. 

Futbola ihtişam getirmeyi vadetmişti

Kamerun Futbol Federasyonu Başkanı olan Samuel Eto’o göreve geldiğinde ülke futboluna ihtişam getireceğini belirtti. Eski futbolcu şu anda ligde şike yapmakla suçlanıyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN