Atletizm

Atletizm Haberleri

Elvan, Men Edildi!

Türkiye Atletizm Federasyonu Disiplin Kurulu, geriye dönük incelemede, 2007 Dünya Şampiyonası'nda alınan numunelerinde yasaklı maddeye rastlanan milli atlet Elvan Abeylegesse'ye 2 yıl men cezası verdi.

Para Ödülleri Geri İstendi!

Spor Genel Müdürlüğü (SGM), doping yaptığı için müsabakalardan 8 yıl men edilen milli atlet Aslı Çakır Alptekin'e 2011-2012 yıllarındaki başarıları karşılığı verilen para ödülünü geri istedi.

Asbel,3.Kez Dünya Şampiyonu!

15. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda erkekler 1500 metrede altın madalyayı Kenyalı Asbel Kiprop kazandı.

Majeh Toth Dünya Şampiyonu!

15. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda erkekler 50 kilometre yürüyüşte altın madalyayı, Slovak Majeh Toth kazandı.

Atletizm ve Medya Semineri Yapıldı!

Çin'in başkenti Pekin'de 22-30 Ağustos'ta yapılacak Dünya Atletizm Şampiyonası öncesinde, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) ve Türkiye Atletizm Vakfı (TAV), "Atletizm ve Medya Eğitim Semineri" düzenledi.

Atletler Sınırı Vizesiz Geçti!

Türk, Yunan, Bulgar Dostluk Grubu Derneği'nce düzenlenen "Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu"nda atletler, Türkiye-Yunanistan sınırını vizesiz geçti.

Bolt,New York'ta Terledi!

Dünyaca ünlü Jamaikalı sprinter Usain Bolt, Diamond League'in (Elmas Lig) New York ayağında, 200 metre erkeklerde 20.29'luk derecesiyle birinci oldu.

Atletizmde İki Madalya!

Litvanya'da yapılan 41. Uluslararası Yürüyüş Yarışları'nda Türk sporcular 1 altın ve 1 gümüş madalya kazandı.

Kaya'dan 2 Türkiye, 1 Avrupa rekoru!

Milli atlet Ali Kaya, İtalya'nın başkenti Roma'da gerçekleştirilen Diamond Lig'in 4. ayağında 23 yaş altı Türkiye ve Avrupa rekorunu kırarak, olimpiyat barajını geçmeyi başardı.

Şampiyon Kulüpler Kupası Mersin'de!

Avrupa Atletizm Birliği (EAA) ile Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) işbirliğinde gerçekleştirilecek olan Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası A Grubu yarışmaları 30-31 Mayıs'ta Mersin'de yapılacak.

İstanbul Kros Yarışları Yapıldı!

Atletizm Geliştirme Projesi Kros Yarışmalarının İstanbul İli Seçmeleri TAF Yarışma Talimatı, IAAF yarışma kurallarına ve bu statüye bağlı olarak bugün Validebağ Şevket AKTALAY İzci Evi Parkuru'nda düzenlendi.

Ali Kaya,Şampiyon!

33. Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda, erkekler 3 bin metrede yarışan milli atlet Ali Kaya, şampiyonluğa ulaştı.

Atletizm Şampiyonası'nda Neler Yaşandı?

Atletizm Federasyonu tarafından Diyarbakır'da düzenlenen Okullar arası Atletizm Kros Türkiye Şampiyonası'nda bazı sporcular baygınlık geçirdi.

Şampiyona'da Neler Yaşandı?

Balkan Salon Atletizm Şampiyonası, 14 ülkeden 251 sporcunun katılımıyla İstanbul'da yapıldı.

Atletizmde Nereye Koşuyoruz?

Türkiye Atletizm Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı (TAV) ile Kadir Has Üniversitesi (KHAS) Spor Çalışmaları Merkezi'nin ortaklaşa düzenlediği 'Nereye koşuyoruz?' başlıklı forumda, özellikle İstanbul ilinde atletizmin durumu ve geleceği masaya yatırıldı.

Atletizmde 2 Altın Madalya!

Bulgaristan'da düzenlenen Avrupa Kros Şampiyonası'nda Türk Milli Takımı'ndan büyük erkeklerde Polat Kemboi Arıkan ile genç bayanlarda Emine Hatun Tuna altın madalya kazandı.

Mustafa Kemal'i Anma Koşusu Yapıldı!

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) tarafından düzenlenen organizasyonda, çeşitli illerden gelen 175 takımdan yaklaşık bin sporcu, 4 farklı yaş kategorisinde mücadele verdi.

Usain Bolt,Futbolcu Oluyor!

Futbola olan düşkünlüğü ile bilinen ünlü atlet Usain Bolt, 2016 Olimpiyat Oyunları'nda Jamaika Futbol Takımı ile boy gösterebilir.

İstanbul Maratonu 16 Kasım'da!

36. Vodafone İstanbul Maratonu'nda geri sayım başladı.

Toplam 63 haber.