Fener'de Dominik Livakovic Gelişmesi!

Uzun bir süre Dominik Livakovic için yoğun mesai harcayan ancak istediği sonuca ulaşamayan Fenerbahçe, Hırvat kaleci için yeniden harekete geçti, teklif yapıldı

PAYLAŞ

Ryan Kent ve Edin Dzeko transferlerini erkenden açıklayarak iki yıldızı da kampa yetiştiren Sarı-Lacivertliler'de transfer hareketliliği sürüyor. Yıllardır yerli kaleciler ile mücadele eden Fenerbahçe'de bu sezon ise Altay Bayındır ve İrfan Can Eğribayat'a rağmen bir yabancı kaleci arayışı bulunuyor. Geçen sezon Altay'ın zaman zaman yediği hatalı goller nedeniyle kaleye üst düzey bir takviye yapılması planlanıyor.

Anlaşma zemini oluşmamıştı

Altay Bayındır'ın sakatlığı sonrası eldivenleri devralan ve forma giydiği maçlarda beklenenin de üstünde bir performans göstermesine rağmen İrfan Can Eğribayat'ı da şampiyonluk kadrosuna tam oturtamayan Kanarya uzun bir süredir Dominik Livakovic'i istiyordu. Daha önce sık sık hem Hırvat kaleciyle hem de kulübü Dinamo Zagreb'le masaya oturulsa da bir türlü anlaşma zemini oluşmamıştı.

Dünya Kupası'na damga vurdu

Özellikle Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda kalesinde devleşen ve Hırvatistan'ın yarı final oynamasında başrolü alan tecrübeli file bekçisi, bu turnuva sonrasında Avrupa ekiplerini peşine takmıştı. Dominik Livakovic, yarı finale yükselen Hırvatistan'ın 5 maçına da ilk 11'de başlayarak forma giydi. Grup etabında takımının oynadığı 3 maçta sadece 1 gol yiyen Livakovic, eleme etabına ise damga vurmuştu.

Japonya maçında tarihe geçti

Hırvatistan'ın son 16 turunda Japonya ile oynadığı mücadelenin normal süresi ve uzatma devreleri 1-1'lik eşitlikle sona ermişti. Penaltı vuruşlarında Dominik Livakovic; Japonya'dan Takumi Minamino, Kaoru Mitoma ve Maya Yoshida'nın denemelerini başarısız kılarken sadece Takuma Asano, kendisine gol atmayı başarmıştı. Livakovic, seri penaltı atışlarında 3 kurtarış yapan üçüncü kaleci olarak tarihe geçmişti.

Sambacılar karşısında devleşti

Hırvatistan, çeyrek finalde turnuvanın en büyük favorisi Brezilya ile karşı karşıya gelirken Livakovic, bu kez normal sürenin de tek başına kahramanıydı. Sambacılar karşısında 8 kurtarış ile yıldızlaştı. Uzatma devrelerinde gelen goller 1-1 ile penaltılara gidilmesini sağlarken 27 yaşındaki kaleci, yine takımının en büyük kozuydu ve daha ilk penaltıda Rodrygo'ya gol izni vermedi. Sonrasında Hırvatistan penaltılarda hata yapmazken Marquinhos'un direğe nişanladığı top ile adlarını yarı finale yazdırmayı başardılar. Livakovic, Brezilya karşısındaki kurtarışıyla Dünya Kupaları tarihinde penaltı vuruşlarında 4 kurtarış yapan üçüncü isim oldu.

Bayern'in gündemindeydi

Turnuva sonrasında adı Bayern Münih'le dahi anılan 28 yaşındaki kaleci devre arasında transfer yapamamıştı. Sezonu Zagreb'te şampiyonlukla tamamlayan Livakovic 2015'ten bu yana formasını giydiği kulübünden ayrılarak yeni bir maceraya atılmak istiyor. Sözleşmesi 2024'te bitecek olan yıldız kaleci kulübüne de para kazandırarak ayrılmayı hedefliyor.

Fiorentina ret yedi, Villarreal de devrede

Bu doğrultuda başarılı eldivenin en ciddi talibi İtalyan ekibi Fiorentina'ydı. Fakat Çizme temsilcisi, Livakovic için Zagreb'le anlaşamadı. Ünlü İtalyan gazeteci Fabrizio Romano, Hırvat ekibinin, Fiorentina'dan gelen 6 milyon Euro'luk teklifini reddettiğini duyurdu. Haberde; Fenerbahçe'nin de tecrübeli file bekçisi için Zagreb'e resmi teklifini ilettiğini ancak İspanyol takımı Villarreal'in de transfer için devrede olduğunu yazdı.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN