Djiku'nun Takım Aradaşı Fenerbahçe Younda!

Alexander Djiku transferi sonrası savunma hattına bir takviye daha gerçekleştirmek isteyen Fenerbahçe, hedefine koyduğu Djiku'nun takım arkadaşına yöneldi.

PAYLAŞ

Fenerbahçe’yle ilgili hemen her gün yeni bir transfer iddiası ortaya atılıyor. Son olarak Fransız basını, PSG forması giyen Abdou Diallo’nun Sarı-Lacivertliler’in gündeminde olduğunu yazdı.

27 yaşındaki savunmacı geçen sezonu Leipzig’de kiralık olarak geçirmiş ve PSG’ye geri dönmüştü. Fenerbahçe’nin, 1 yıl sözleşmesi kalan solak stoper için 4 milyon Euro’yu gözden çıkardığı iddia edildi.

Fenerbahçe, Alexander Djiku’yla savunma hattına ilk takviyeyi yaptı. Ancak bir stoper daha transfer etmek isteyen yönetim, Rodrigo Becao için tüm şartları zorladı. Buna rağmen Udinese ile yapılan pazarlıklarda ilerleme sağlanamayınca, rota Mohammed Salisu’ya çevrildi.

Premier Lig’den düşen Southampton’da görev yapan 24 yaşındaki stoper takımdan ayrılmak istiyor ve 1 senelik sözleşmesi kaldı. Fenerbahçe, hem Southampton’ın hem de Göztepe’nin sahibi olan iş adamı Rasmus Ankersen’e ilk teklifi iletti. Sarı-Lacivertliler masaya 6.5 milyon Euro’luk teklifle oturdu.

Fenerbahçe, Mohammed Salisu ile de görüşmelere başladı. Yıldız futbolcunun Gana Milli Takımı’ndan arkadaşı Alexander Djiku’nun transfer edilmiş olması, Salisu’nun ikna edilmesine önemli bir etken olabilir. Djiku’nun arkadaşıyla bizzat görüşme yapması da muhtemel.

Southampton, bir dönem Real Madrid’in de takip ettiği 24 yaşındaki stoper için 2020’de Valladolid’e 12 milyon Euro ödemişti. Salisu’nun sözleşmesinde son sezona girmesi ve İngiliz ekibinin ligden düşmesi, Ganalı oyuncuyu ‘fırsat transferi’ haline getirdi.

Başarılı savunmacıya başka takımlardan ilgi olsa da henüz Fenerbahçe dışında hiçbir takımın teklif yapmadığı kaydedildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN