Güneş İstediği İsmi Duyurdu!

Beşiktaş'ın tecrübeli Teknik Direktörü Şenol Güneş, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

PAYLAŞ

Süper Lig'de bu sezon şampiyonluk yarışının zirvesinde yer almak isteyen Beşiktaş'ta tecrübeli Teknik Direktör Şenol Güneş, Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı. Deneyimli çalıştırıcı yeni sezona dair önemli değerlendirmelerde bulunurken, transfer konusunda da taraftarları heyecanlandıracak sözler kullandı.

İşte tecrübeli teknik adamın sözleri şu şekilde:

"8'ine kadar burada çalışıyoruz. 3 gün oldu. Buradaki dönemde sağlık muayeneleri, testleri, gelecek idmanların altyapısını oluşturmak için ön hazırlık yapıyoruz. Henüz kadromuzu oluşturmak. Gençlerin de durumunu göreceğiz. Bu haftayı böyle geçireceğiz. 9'unda Avusturya'ya gidiyoruz, 21 Temmuz'a kadar oradayız. 3 hazırlık maçı yapıp döneceğiz. 27 Temmuz'da Konferans Ligi'nde ilk maçımızı oynayacağız."

'BİZE DÜŞEN ÇOK ÇALIŞMAK'

"Önümüzde 3 kulvar var. Konferans Ligi, Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası var. 3 kulvarda olan bir takım olarak en iyisini yapmaya çalışacağız. Bunu daha önce ilk senede de kullandım. Beşiktaş'ın hedefi şampiyonluktur, bize düşen çok çalışmak."

"Lig yarışı içerisinde taraftar, yönetim, medya, personel önemli ama federasyon da önemli. Çok konuşulduğu için söyleyeyim. Fazla derine inmeyeceğim. Güvenebileceğimiz kurum olması önemli. Güvenebileceğimiz bir kurum olsun istiyoruz. Sorunlar tabii ki olacak ama çözümler de olacaktır. Bunlar atlatılacaktır. Biz takım olarak umutluyuz, cesaretliyiz. Cesaretimizi asla kaybetmeyeceğiz. Gücümüzü de, inancımızı da geçen sezondan başlangıç olarak görüyorum. Üstüne koymak durumundayız. Tüm oyuncularla sürekli toplantı, sürekli çalışma yapıyoruz. Zor bir sezon olacak. Geçen sezon kesik kesik olan ligin yerine akıcı ve yoğun bir lig olacaktır. Takım sayısı da 20 oldu. Bu da 38 maç demektir. Konferans ve kupa ile birlikte en az 50 üstü maç olacaktır."

'ADALETİ İSTEYEN BİR CAMİA'

"Mutlu olduğumuz yerde başarılı olacağız. Oyuncuları gördüğümde onu hissediyorum. Daha samimiler, daha iyiler. Daha mutlular. Mutlu başarıyı artırır, başarıyı getirir. Hayalimiz ve hedefimiz var. Hayali ve hedefi olan, işini iyi yaparsa kaybetmez. Bizde kimse kandırmayacak, yalan söylemeyecek, korkutmayacak. Açık, samimi ve şeffaf olacağız. Taraftara ve camiaya söylemek istiyorum; kendi içimizde gereksiz kavgaya gerek yok. Transfer, yönetim, oyuncu, yönetimsel olarak oluyor. Bunun yararı yok. Başta ben gelip geçiciyiz, bu kurum kalıcıdır. Bu camia halk takımıdır, düzgün, samimi, içten, kendi eksiğini söyleyebilen, doğruyu ve adaleti isteyen bir camia."

'BÜYÜK BAŞARILAR İSTİYORUZ'

"Büyük başarılar istiyoruz. Başlangıçta zor ve imkansız görünür ama imkansızlıklar aşılır. Oynadığımız oyundan oyuncular ve taraftar da keyif alsın istiyoruz. Oyun hızı temposunu artırmalıyız. Zaman zaman tribünde de, sahada da oldu, öfkeyi ve kötülüğü hiç istemiyoruz. Öfkeyi sevgiyle, kötülüğü iyilikle yenmeye çalışacağız. Küfür, şiddetin olmadığı bir ligi hep beraber hayata geçirmeliyiz. Sahada kıran kırana, güzel futbol olsun. MHK, PFDK ve Tahkim kurumsal kimlikleriyle olsun, kişisel kararlar olmasın. Biz ilkeli ve kurallara bağlıyız. Haksızlık olmasın. Beyaz sayfa olsun ama silgi olmasın sürekli. Silgi de bitti mi işler biter."

KADRO YAPILANMASINI AÇIKLADI

"Elimizde bir kadro var. Bu kadroda kiralık 2 oyuncu vardı; Tayfur ve Redmond. Tayfur takımına döndü, Redmond ile görüşmeler yaptık. Bana verilen bilgiye göre olumlu yönde. Medyadan öğreniyorum zaten. Şu an bekliyoruz. Ona göre transferler olacaktır. Mevki olarak söyleyebileceğim stoper mutlaka almalıyız, orta sahaya mutlaka. Öndeki 3 oyuncuyu artırıcı bir oyuncu. Hücumda açık ve forvet arayışlarımız var. Sol beke duruma göre bakacağız. En acil olan sağ stoperdir. Sol stoperde Colley ve Saiss var. Saiss'in sağda oynaması da büyük avantaj. Orada bir boşluk hissediyorum. Tayyip'in sakatlığı sonrası sağ stoper sıkıntımız var. Sağ bekte sorunumuz yok. Orta sahadan memnunum ama uzun maratonda takviye iyi olacaktır. Redmond gelirse Redmond, Ghezzal, Aboubakar ve Cenk. Muleka'nın durumu var, Semih Kılıçsoy var. Bir açık forveti düşünüyorum. Bunları da yönetimle konuşuyoruz. Ortak akılla aldığımız kararlarla uygulamaya çalışıyoruz."

'SORUMLULUKLARINI BİLECEKLER'

"Oyuncularım sorumluluklarını bilecek. Böyle büyük bir camiada oldukları için daha çok çalışmalarını bekliyorum. Sezonu mutlu olarak bitirelim diyorum."

"Ekonomisi, teknik yapısı, uyumu... Hepsine bakmak zorundayız. Geçen seneden yaptığımız 4 transfer de iyi oldu. 4'te 4 yaptık. Şimdi bunu daha yukarı çıkarmayı düşünüyoruz."

'BU KADAR UZUN TRANSFER SEZONUNU DOĞRU BULMUYORUM'

"Ben bu kadar uzun transfer dönemini dünyada da doğru bulmuyorum. Transferlerin en fazla 1 ay olması gerek. Lig başladığı zaman bitmesi lazım. Bizde oynayan oyuncuyu rakibe veriyoruz mesela. Böyle uzadıkça, yönetimler de haklı olarak kendi açılarından bakıyorlar. Daha ucuza nasıl alırız diyorlar. Bizde ağustos sonu da bitmiyor, 1 hafta daha. Avrupa'dan ne olursa. Son 1 hafta daha, fırsat olur diye. Biz stoper için birçok oyuncuyla konuştuk. Transferi baskı unsuru olarak kullanmak doğru değil. Zamanın daraltılmasını isterim. Acil, bana sorarsanız, yönetimle konuştuğumu söylüyorum, acil sağ stoper istiyorum, olmazsa olmaz. Orta saha ve açık forveti aldıktan sonra haydi biraz daha zaman tanırız. Ghezzal tam hazır değil, Aboubakar gelecek, Cenk yok. Forvette bir sıkıntı var. 4 tane oyuncu olsa bile 2 tane daha almam gerekiyor. 1-2 oyuncu almam gerekiyor. Sağ stoper yok. Saiss, Colley ve Emrecan var. Sağda o tip bir oyuncu yok. 27'sine stoper lazım. 11-12-12-14 olur. Biz kadroyu 18 yapmak istiyoruz. Ondan sonrası aday. Kağıt üstünden geçen seneden geliyoruz. Bunların yukarı çıkmalarını istiyoruz. Çıkmazlarsa yenilerine bakacağız. Zaten ihtiyaçlar belli. Devre arasında 4 aldık, daha kolay. Süre daha kısaydı. Bakıyoruz, bakıyoruz, kafa karışıyor. Konuşuyoruz, başka şeyler çıkıyor. Bilmiyorum yani. Bazı isimler söyleniyor, oradan bizim üstümüze saldıranlar oluyor. Cevap vermiyoruz da sabırlı olacağız. Bize uyan, takımı yukarı taşıyacak oyuncular istiyoruz. Mevcut halimizden yukarı çıkmalıyız."

"Biz geldiğimizde saha sonucundan çok, dedik ki çukurdan çıkmalıyız, bir kadro oluşturalım. Oyuncular da iyi oynasa da kalıp kalmayacağı belli değil. Şimdi 1-2 tane var ama o zaman daha fazlaydı. Defansif yönü ve ofansif yönü kuvvetli 2 oyuncu isterim. İdeali bu. 8-10 oynayacak, 6 ve stoper oynayacak bir isim çok işime gelir. Birini alırsak, diğerini zamana bırakabilirim. Amir ile Salih, defansın önünde oynatabilirim. Bu stoperlere yük bindirebilir."

'SAISS'IN İYİ OLDUĞUNU HERKES BİLİYOR'

"Saiss benim için denge oyuncusu, en iyi oyuncu. Vazgeçilecek bir oyuncu değil. Benim oyuncum, biz oyuncumuz. 1 sene daha mukavelesi var. Bunu yönetime de, kendime de söyledim. 'Gitmek istiyor' dediler, başka şeyler de ilave ettiler. Bütün oyuncular iyi oynayıp giderler. Biz de oynayıp öyle gitmesini isterim. Şampiyon olup öyle gitsin. Zaten bizim oyuncumuz. Ben onu var kabul ediyorum, öyle olunca sağ stoper istiyorum. 4 tane stoperimiz lazım. Necip'i, Berkay'ı elden üretmeye çalışacağım. Saiss'in iyi olduğunu herkes biliyor. Hangi kulüp onu bırakır? Onu bırakırsa yerine bulacağı oyuncu ne kadar fiyattır?"

'TERCİHİM HALİL DERVİŞOĞLU'

"İsim vermek istemiyorum. Olan var, olmayan var. Türk oyuncu olarak Halil Dervişoğlu tercihimdir. Forvet, sağ açık, sol açık, santrfor oynayan, çıkış yapmak isteyen oyuncuysa mali şartları da uygunsa isterim. Biz daha idealini bulacağız. Bir tane adam alacağız, Aboubakar, Cenk, Ghezzal, Redmond'u zorlayacak. Birinci planda daha hazır oyuncu istiyorum. İsim vermiyorum ama orta sahada defansın önünde oynayacak, orta sahada hücuma dönük oynayacak. Birkaç tane isim var. Ekonomik tarafı var. Bugün yarın belki belli olan olabilir."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN