Buruk İstedi, Galatasaray Harekete Geçti!

Cim Bom'un şampiyon hocası istedi, yönetim operasyonu başlattı. Okan Buruk'un, 'Kadromda görmeyi çok isterim' dediği yıldız oyuncu için ikinci operasyon adına harekete geçildi.

PAYLAŞ

Henüz daha gelenlerden çok gidenlerin belli olduğu Galatasaray'da sözleşmeleri biten Okan Kocuk Samsunspor'a, Emre Taşdemir Pendikspor'a transfer olurken Bafetimbi Gomis ve Juan Mata'nın da yeni adresleri belli olmadı. Sam Adekugbe de Hatayspor'a geri dönerken, sezonu Nantes'de kiralık olarak geçiren Mostafa Mohamed Fransız ekibinin opsiyonu kullanmasıyla beraber 5.75 milyon Euro karşılığında bonservisiyle beraber transfer oldu.
 
2.8 milyon Euro...
 
Galatasaray'ın ilk transferi ise Kaan Ayhan olarak açıklandı. Devre arasında Sassuolo'dan kiralık olarak takıma katılan milli oyuncunun satın alma opsiyonu bulunuyordu. 2.8 milyon Euro opsiyonu bulunan 28 yaşındaki oyuncunun bonservisini alan Sarı-Kırmızılılar ilk transferini yapmış oldu.
 
 
Tekrar harekete geçildi
 
Sarı-Kırmızılı yönetim 2. transfer için yoğun mesai harcıyor. Galatasaray’dan 2. Daichi Kamada taarruzu... Cim Bom, teknik direktör Okan Buruk’un son röportajında “Kadromda görmeyi çok isterim” dediği Japon futbolcunun transferini bitirmek üzere tekrar harekete geçti.
 
Suudiler devreye girmeden...
 
Frankfurt’tan ayrılan 26 yaşındaki 10 numaranın bonservisini alabilmek üzere daha önce bir teklif sunan Sarı-Kırmızılılar, yıldız futbolcunun çok sayıda talibinin olması ve süre istemesi nedeniyle beklemeye geçmişti. Galatasaray Yönetimi bu kez daha yüksek bir teklifle Kamada’nın kapısını çalarak, Suudi Arabistan kulüpleri piyasayı yükseltmeden operasyonu başarılı bir şekilde tamamlamanın hesaplarını yapıyor.
 
Tam aradığı 10 numara
 
Frankfurt formasıyla 179 maça çıkıp 40 gol 33 asistlik bir performans sergileyen Kamada’nın en büyük özelliği, klasik 10 numaralar gibi değil, aynı zamanda 8 numara gibi de oynayabilmesi, tempolu ve mücadeleci bir yapıya sahip olması. Okan Buruk’u cezbeden en önemli özelliği de bu. Aynı zamanda iyi bir takım oyuncusu olan Kamada’yı ısrarla isteyen kulüplerin başında ise Milan geliyor. İtalyan medyasına göre Kırmızı-Siyahlı kulüp görüşmelerden çekilirse, Galatasaray son derece avantajlı görünüyor. Çünkü genç yıldızın Avrupa’da kalmak istediği belirtiliyor.
 
‘Çok fazla talibi var’
 
Aslan’ın şampiyon hocası Okan Buruk, transfer çalışmalarıyla ilgili verdiği son raporda, Kamada’nın Galatasaray’a gelmesini ne kadar çok istediğini anlatırken, şu ifadeleri kullanmıştı: “Daichi Kamada boşta ama almak isteyen takım çok fazla var. Çok fazla isteyeni, talibi var. Önemli takımlar da istiyor. Zor bir operasyon. Biz bugün gelmeden de konuştuk. Anlaşacağı yerler de vardı ama şu ana kadar imza atmadı.”
 
 
HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN