TÜM YAZILARI SON GÜNCELLEME: 06 Şubat 2015 09:00
Türk Boksunun uzun vadede "geleceği" olan Yıldızlar Boks Şampiyonası ( 14-15 yaş grubu ) 26-31 Ocak tarihleri arasında Artvin de yapıldı.
Eyüp Efendi'nin izlemeyi bile tenezzül etmediği, Türk Boksunun geleceği olacak yavrularımızın ringe çıktığı bu şampiyona,organizesi,teknik yanlışlıkları ve sporcu sağlığını riske atma konusundaki tutarsızlıkları ile utanç madalyası almayı hak etti(!)
Bu şampiyonaya , 48 ilden 515 sporcu katıldı. Yıldızlar" gibi geleceğimiz olan 14-15 yaş grubunda maalesef sadece ve sadece ülkemizin % 59 un da boks yapiliyor.
Eyüp Efendi, Bu ne demek biliyormusun? Boks ülkesi olan ülkemizin geleceğini bitirdin. BRAVO!
Hiç mi utanmiyorsun,hiç mi sıkılmıyorsun?
Yapılan 502 müsabakanın 90 tanesi 3 raund bitmeden neticeleniyor. ( 66 TKO, 5 KO ,19 WO )
3 raund oynanıp biten müsabakanın toplamı 412. Tüm müsabakaların % 72 si.
Düşünebiliyormusunuz, 15-16 yaş grubu gibi boksumuzun geleceği olan yavrularımız, ülkemizin % 59 undan ve % 72 kapasite arasından seçiliyor.
Eyüp Efendi, Bilmem anladın mı? Bu tablo şu nu söylüyor . Türk Boksunun geleceği olan 14-15 yaş grubunda boks yapabilen yavrularımızın oranı ,% 59 un % 72 si yani sadece ve sadece % 42 .
İŞTE TÜRK BOKSUNUN GELECEGİNİ GETİRDİĞİN YER. İFTAHAR ET!
Boks Federasyonunun resmi sitesinde " 2. Gün 184 müsabaka yapılacağı" bilgisizliği resmen açıklandı ve maalesef şampiyonada yaşandı (!)
Normal şartlarda bir müsabaka,
3x2= 6 dakika maç süresi
1x2= 2 dakika raund araları
5 dakika sonucun ilanı,yeni maçın sporcularının daveti, başlaması Toplam: 13 dakikalık bir sürede gerçekleşir.
184x13= 2392 dakika yani yaklaşık 40 saatlik bir zamanda tamamlanacağı ,2 ring olduğu için bu sürenin 20 saat civarında olacağı malum olmasına rağmen bitmesi gece 02.00 lere kadar süren bu programı herhalde Eyüp Efendi ve arkadaşlarından başka hiç bir boks cahili,boks zavallısı yapamazdı.
Dünya Boks Birliği (AIBA), 15-16 yaş gibi gelişme döneminin hemen hemen başında olan sporcuların,şampiyonalarda maç yaptıktan sonra en az bir gün (çoğunlukla 2 gün ) dinlenmesini gelenek haline getirerek , Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC)nin "Sporda önce sağlık" prensibine uygun hareket ederken, Eyüp Efendi bu yavrularımızın bir çoğuna hergün ( 6 gün ), büyük bir kısmına da 6 günün 5 günün de maç yaptırmıştır.
Yine AIBA nın prensibine göre 300 ün üzerinde katılımcının olduğu ve iki ring kullanılan şampiyonalarında en az 35 hakem görev yapar. ( 276 sporcunun katıldığı Olimpiyatta 36 hakem görev yapmıştır) Eyüp Efendi ve şürekası ise 502 müsabakayı 17 hakemle yapmaya çalıştı.
YILDIZ SPORCULARIMIZ İÇİN GÖSTERILEN CİDDİYET!
Türk Boksunda alınan tüm madalyaların altında, özellikle Minikler ve Yıldızlar seviyesinde ciddi ve bilimsel çalışmalar ve aslan yürekli yavrularımızın performanslarının düzenli bir şekilde takip edilmesi yatmaktadır . Eyüp Efendi'nin göreve geldiği ( maalesef ) 2010 yılında Yıldızlar kategorisinde yer alan yavrularımız, şu an 20-21 yaşlarındadırlar.
17 yaşında Olimpiyat İkincisi olan Atagün Yalçınkayanın,21 yaşında Olimpiyat ve Dünya 3. sü olan Yakup Kılıç'ın,şu an Rio için vize almayı başaran 22 yaşında iken ise Dünya 3. sü olarak Pekin Olimpiyatı için vize alan Adem Kılıçcı 'nın,yine şu an Rio için vize almayı başaran 19 yaşında iken ise Dünya 5. si olarak Pekin Olimpiyata katılma hakkını kazanan Onur Şipal'in başarılarının temel sebeplerinden olan Yıldızlar Grubuna ciddi yaklaşımın bitmesi ( En canlı kanıtı saçmalıklarla dolu bu şampiyonadır) maalesef Eyüp döneminde başarısızlıkları da beraberinde getirmektedir.
Aşağıdaki sorulara cevap vermeye,Eyüp Efendi'nin ne boks bilgisi ne de boks kültürü yeter. Şu an ki Federasyonda yer alan ( benim Federasyonumdada 10 yıl dan fazla görev yaptılar ) sadece 2 üye boks dan gelmektedirler ve bokstan anlarlar. Şampiyon ve Milli sporcu olan Sevgili Arif Çelik ve Fenerbahçe nin Şb. kaptanı Mert Öztemel'in aşağıdaki sorulara cevap verme yürekliliğini göstereceğinden eminim.
Şöyle ki;
1) 15-16 yaş grubunda yer alan, Türk Boksunun geleceğini temsil eden Yıldızlar Kategorisinin Türkiye'nin sadece % 59 unda yapılması, sporcu performansının ise % 42 ler de sürünmesi sizi mutlu eder mi?
2) 184 müsabakanın bir günde yapıldığına Dünyanın herhangi bir yerinde şahit oldunuz mu?
3) 502 müsabaka için 17 ( yazı ile de yazayım onyedi) hakem yeter mi?????
4) Boks yaptığınız için iyi bilirsiniz ( özellikle sevgili Arif Çelik ) 15 yaşında bir yavru 6 veya 5 gün arka arkaya ringe çıkabilir mi? Böyle bir vicdansızlığa karşı sesinizi çıkartmayacakmısınız??
5) Beraber 10 yıldan fazla çalıştığımız için iyi bilirsiniz .Federasyonun Yıldızlar,Gençler,Büyükler ve Bayanlar Gruplarının ayrı ayrı sorumluları olur ve plan ve projeler ile ilgili sürekli Yönetim Kurulunu bilgilendirirlerdi.Sizin Federasyonunuzda sorumlular kim? Yıldızların sorumlusu kim? Bu vicdansız organizenin sorumlusundan hesap sorulacak mı? Yoksa her işi bu bilgisizliği ve cehaleti ile Eyüp Efendi mi organize ediyor?? Eğer öyle ise siz ne yapıyorsunuz??
6) Bu Federasyon 10 yıldan bu yana ( o dönem de minik ve yıldız kategorisinde olan) herhangi bir sporcunun başarısını bizlere yansıttı mı??
7) Şu anki tabloyu nasıl değerlendiriyorsunuz? Başarılı mısınız?
8) Eğer tüm camia gibi sizde başarısız buluyorsanız ne yapmayı düşünüyorsunuz?
Bu sevgili dürüst arkadaşların bu sorulara cevap vereceğinden eminim(!)