Gönlüm Yanal'la!

Yılmaz Vural'dan çarpıcı açıklama: Fenerbahçe kendi dışından ve yabancı olmayan bir ismi takımın başına getirerek ezber bozdu. Bu yüzden Yanal'ın başarılı olmasını çok istiyorum

Fotomaç'a özel açıklamalarda bulunan; Türk futbolunun en çılgın, en renkli, en sözünü esirgemeyen hocası Yılmaz Vural, Fenerbahçe'ninErsun Yanal'ı getirerek doğru bir tercih yaptığını söyledi. Vural, "Fenerbahçe ilk defa kendi dışından, yabancı olmayan bir ismi, Ersun Yanal'ı göreve getirerek ezber bozmuştur. Bu yüzden Yanal'ın başarılı olmasını çok istiyorum" dedi. Aykut Kocaman'ın ayrılmasının ardından ismi hoca adayları arasında geçen Vural, Fenerbahçe'yi çalıştırma isteğinden hiç vazgeçmeyeceğini belirterek, sarı-lacivertli takımın Süper Kupa'yı kaybetmesine çok takılmaması gerektiğini söyledi.

EMENİKE DOĞRU SEÇİM
Önemli transferler yapıldığını anlatan Vural, Emenike'nin alınmasını, "Bana göre Cardozo'dan çok daha doğru bir tercih. Fizik gücü, ligimizi tanımasıyla bu sezon kontratak oynayacak Fenerbahçe'ye büyük katkı sağlar. Vuruş tekniğini de Rusya'da düzelttiğini söylüyor. Deparlı olan bir oyuncu genç yaşıyla büyük iş yapar" diye değerlendirdi.

BAŞBAKAN'A ÇAĞRI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye'de son 10 yılda birçok alanda önemli değişiklikler yaptığını belirten Yılmaz Vural, futbola da el atmasını istedi. Türkiye'de futbolu yöneten yapının baştan aşağıya değişmesi gerektiğini kaydeden Vural, "Futbol Federasyonu'nun seçim yapısından, antrenör ve futbolcuların taban birliklerine kadar herkesin futbol yönetiminde yer alacağı bir yapı kurulmalı. Başbakanımız buna ön ayak olmalı" dedi.

BURAK OTURMAZ
Galatasaray: Yeni sezona en hazır takım. Negatif olarak bakarsak Burak Yılmaz sorun olacak gibi... Burak kenarda oturacak bir futbolcu değil. Geçen sezonki performansıyla oturamaz. Zaten Arda Turan transferi olacaksa Burak'ın da gitmesi gerekir. Arda'nın gelişi Burak'ın daha fazla kenarda olacağı anlamına gelir. Drogba'yı zaten konuşmaya gerek yok. En az iki yıl daha oynar.

BİLİC KAPALI KUTU
Beşiktaş: Türkiye'de alacak kaleci bulamazken, Tolga'yı transfer ettiler. Bu büyük bir iş. Genç bir ekip kurdular ama Bilic için herkes kadar olumlu düşünmüyorum. Sunuş şekli güzel ama acaba içerik nasıl? Rizespor maçında izlediğim takım kurgusuyla, sahaya yayılışı ile bir hafta sonra başlayacak lig için beni tatmin etmedi. 'Şampiyonluğa oynar' dedirtmedi.

AVCI SUÇLU MU?
Milli Takım: Başarısız, peki bıraksın ama tek suçlu Abdullah Avcı mı? Başarısızlığın pek çok nedeni var. Artık Milli Takım'da oynamanın bir esprisi yok. Milli Takımın maçı var, kimse haber yapmıyor. Niye çünkü Türkiye milli heyecanını kaybetmiş, futbolcuya da ağır geliyor. Lig yabancılaşmış, milli takımda Tü rkiye'de yetişen kaç oyuncu var? Sporu, sporcu yapar. Sporcu yetişmiyor.

CEZA VERİLSİN
Hakemler: Futbol Federasyonu sezon öncesi, hakemlerle teknik adamları buluşturuyor. 10 hoca gelmiyor! İlk gelen Fatih Terim ve Ersun Yanal'dır. Fatih Terim ile Ersun Yanal önceki gün maçları olmasına karşın hakemlerle toplantıya ilk gelen isimlerdi. Neden gelmiyorsunuz kardeşim! O zaman vereceksin o teknik adamlara 4'er maç ceza... Yaptığınız işi ciddiye alın kardeşim!

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR