Galatasaray'a 1974'te İmza Attım!

Fatih Terim, maçtan sonra önemli açıklamalarda bulunarak gündemi değerlendirdi.

G.Saray Teknik Direktörü Fatih Terim, MP Antalyaspormaçının ardından Milli Takım ve sarı-kırmızılı kulüple sözleşmesi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. G.Saray'ın sözleşmesini 2 yıl uzatma kararı aldığı Terim şunları söyledi: "Bu konu bir hayli uzadı. Ben 1974 yılında imza attım G.Saray'a. Bir tane mukaveleye bakmadım. Sözleşmeme meselesini maalesef sizler bir simge haline getirdiniz. G.Saray benim için hiçbir zaman bir tercih ya da seçenek değil. Bana 'gel' dediler geldim, 'çalış' dediler çalıştım, 'koş' dediler koştum, 'git' dedikleri zaman da direnirim. Daha önce de sözleşmem vardı, şimdi de var. Bir kez olsun imzalanmış kağıtların içini okumadım. Benim için çok önemli değil. Ancak, ne bundan önceki gelişlerimde ne bundan sonraki kalışlarımda, birilerinin içi rahat etsin veya içi rahat etmesin, rahatsız olsun diye imza atacak halim yok. Tekrar ediyorum, G.Saray benim için bir seçenek değildir. Beni de başkanımla karşı karşıya getirecek bir durumun olmaması, en önemlisidir."

BİR SENELİK İMZADAN FAZLA ATMAM
Milli Takım hocalığı için Emirates Kupası'nda anlaştığı iddiaları için kurt hoca şunları kaydetti: "Bu yaklaşım benim ahlak anlayışıma uymaz. 40 yıldır yapmadım, yapmam. Bunu söyleyenler kendilerinin ahlak anlayışına uyabilir ama benimkine uymaz. Tabii kendileri ahlaksız olunca, başkalarını da öyle zannedecektir. Beni bazı şeylere mecbur etmesinler. Dolayısıyla yok Emirates'ten önce, yok sonra... Ne alakası var, imza nerede? Nerede bu mukavele. Üzerine senaryo yazmayı bırakalım. İmzamın arkasındayım. G.Saray'da zaten birer sene gidiyor imzalarımız. İlk anlaşmam da bir seneydi. Başkanımızın da beyanatı yok mu 'başarıya dayalı her sene imzamız devam eder' diye. Çok da güzel devam ediyor birer senelik. G.Saray'da ben 30 yıl da kalabilirim, 40 yıl da kalabilirim ama birer birer, ondan fazlası olmaz. Bende bir değişme yok."

AYDIN GEZERKEN SİZE Mİ SORACAKTI?
Terim, Şampiyonlar Ligi'nde Erman Kılıç'ın yerine Aydın Yılmaz'ın isminin bildirilmesiyle ilgili yapılan eleştirilere değinerek, şunları söyledi: "Aydın'ın G.Saray'la yeniden sözleşme imzalamasıyla Erman'ın ayrılmasının alakası yok. Birileri, 'Aydın gezerken...' diye eleştiriler yapıyor. Aydın gezerken size mi soracaktı? Aydın, dışarıyı denemek istedi. Burak da aynı şeyi istemedi mi? Ama olmayınca geri döndü."

RİERA OYNAYACAK
Şampiyonlar Ligi maçlarında sol bekte Riera oynayacak. Terim, "Hakan Balta, defanstaki önemli oyuncularımızdan birisi ama her dakika performansı yüksek olmayabilir. Riera'nın hücum etkinliği fazla ama Hakan'ın defansif anlayışı daha iyi. Yabancı sınırı olmayan Devler Ligi'nde Riera oynayacak" dedi.

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR