Tüm branşlarda; başarının esas ölçüsü; olimpiyat oyunlarında alınan madalya ve tabiî ki kabul ve arzu edilen rengi sarı olan ALTIN MADALYA’ dır.
Olimpiyatlar’da 28 Altın,16 Gümüş,14 Bronz(Top;58)ile bütün branşlarda;%71 ile güreş önde. 2012 Londra’da, güreş yalnızca Rıza KAYAALP’in Bronzu ile yetinmişti. İnanın altın olmayınca pek makbul olmuyor ve Türkiye’de değil,Dünya’da maalesef kabul görmüyor.
Hedef belli; 2016’da madalyalar ama en az biri Altın... Bugün itibari ile 2016 RIO’ ya, 912 gün kaldı.(Üç yıldan az !) Bu sürede, güreşte: ”Üç Avrupa ve iki önemli Dünya şampiyonasına” katılacağız.
2014 Dünya Şampiyonasında,birkaç sıklette iyi dereceler beklenebilir,ama yeni sıkletlerde yeni arayışlar devam edecek. 2015 Dünya şampiyonasında ise artık şekillenmiş bir milli takımı ve RIO 2016’da ‘da tam kadro ile, Olimpiyatlarda madalya alması muhtemel güreşçilerimizin aşağı,yukarı her sıklette belli olması gerek. İnşallah muvaffak olunur.. Duanızı eksik etmeyiniz lütfen …
2013’te, grekoromen stilde, Hakkı Başar, Muttalip Yerlikaya ve Serkan özden’in planları; Bina inşa edilirken temelin sağlam olması için İyi, kum, çimento ve en önemlisi bir tuğla üstüne bir tuğla daha konmaya çalışmışlardı.Bir yere kadar da gelindi. Ancak 2014’te önce kurallar sonra, sıkletler değişti. 2016 Olimpiyatlar’ında, sıkletler, totalde aynı kaldı sayı ama; grekoromen ve serbest stilden birer tane alındı,bayanlara eklendi. Güreş için dezavantaj.(Erkeklerde sekiz madalya eksik dağıtılacak..)
Yeni kurallar Vehbi Emre’de görücüye çıktı,yeni hali ile güzel. Genel kuraldır;Hangi ülke daha çabuk adapte olur ise öne geçer..
2014’te uzun süredir yapılmayan; Büyüklerle beraber,gençler ikişer kamp yaptılar beraber ,gerçekten faydası oldu.Bu sanırım devam edecek(TGF Başkan ve yönetim ve teknik heyetinde arzusu bu yönde)
2013’te temeli atılan;Binanın bazı yerleri duruyor,ama takviye şart ve görülen o ki gençler takviye olacak.. Bayanlarda ise Olimpiyatlar için,madalya hedefi uzaklarda gibi,önce kalifikasyon almak lazım.2012’de ilk kez 63kg’da almıştık.Ama bakalım sabır .
Güreşte farklı iyi şeyler perde arkasında kaldı,açalım; Yeri gelmişken, TGF, Tesis olarak’ ta; Sarıyer gibi,Elmadağ’da ful çalışmaya ve Türk güreşine hizmet vermeye başladı. Tesis konusunda öyle bir müjde daha var ki onu Hamza başkan açıklasın. Çalışmalar devam ediyor. www.tgfwebtv.com‘den canlı yayın, TGF’nin aktif olarak, Facebook ve twiteer sayfalarının hızlı güncellenmesi, Arşiv, Antrenör yaka kartı mecburiyeti, Dopinge sıfır tolerans, Eğitim seminerleri (Hakem,antrenör,yağlı güreş v.s.), Disiplin, TGF marka malzeme ve daha bunun gibi çalışmaya devam.
Gelelim Vehbi EMRE’ ye; Şahsen bir güreşçi olarak mutlu ayrıldım Ahmet Cömert spor salonundan, neden derseniz; Kulüplerimizin çoğunun yöneticisini, antrenörünü, şampiyonlarımızı, eski güreşçi arkadaşların onlarcası ile hasret giderdik. Salonlarda uzun süredir görmediğimiz; dede,nine,anne,baba,kardeş ve aileleri görmeye başladık ve salonu doldurdular.